Søg i denne blog

søndag den 30. december 2012

Kuverbrød:

Jeg har tidligere prøvet nogle forskellige opskrifter på brød. Denne er dog den jeg finder bedst.
Brødet kan også bages som et stort brød i en gryde.

Til 10 personer:

Dagen før:
Bland:
1 liter hvedemel (ca. 625 g.)
5 dl. vand
2 tsk. salt
gær (ca. på størrelse med en ært)
evt. Stegte bacon tern

Vand og gær røres sammen, salt og mel tilsættes.
Det er en meget blød dej og man behøver ikke at arbejde mere end til alt melet er blevet vådt.
Stil dejen i en skål med et fugtigt klæde i mindst 12 timer.

Til kurvetbrød deler jeg dejen i to dele og blander stegte bacon tern i den ene halvdel.

Samme dag:

Vend dejen ud på et meldrysset bord.

(Hvis det er til kuvertbrød deles dejen i 2 x 3 stykker. (3 med og 3 uden bacon))
Fold stykkerne over sig selv et par gange.
Læg dejstykkerne til hævning under et klæde i 2-3 timer.

Tænd ovnen med varmluft på 250 grader.
Sæt en egnet gryde ind i ovnen.(jeg bruger en gryde fra AMT Gastroguss)
Lad gryden blive gennemvarm (minimum 15 minutter)

Til kurvertbrød bruger jeg som kokotter som jeg har fundet her

Læg dejen i gryden eller kokotterne og bag brødet.
Det hele brød i gryden 30 minutter med låg og 15 minutter uden med en temperatur på 225 grader.
Den små brød 15 minutter med låg og 10 minutter med låget fjernet og en temperatur på 225 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar